DISPOZITIVE NOI

Serviciul Rutier Buzău are la dispoziție noi mijloace pentru testarea şoferilor în trafic. Pentru depistare şoferilor care au băut alcool înainte de a se urca la volan, poliţiştii vor putea folosi un nou dispozitiv care poate indica prezenţa alcoolului în aerul expirat fără a se mai folosi un adaptor. Aparatul poate fi folosit cu succes și în situaţia în care şoferul este accidentat, iar starea sa medicală nu permite, pe moment, să sufle în aparatul Drager.

Potrivit șefului Serviciului Rutier Buzău, Silviu Dinu, testările la nivelul judeţului nu au reliefat diferenţe majore între rezultatele raportate de polițiști și analizele Serviciului medico-legal.

Cele două aparate aflate în dotarea Serviciului Rutier Buzău sunt Drug Test 5000, dispozitiv electronic cu precizie înaltă și Dragcheck 3000, care dă rezultatele în 3-4 minute. Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere a fost publicată luni în Monitorul Oficial. La nivel de țară, la scurt timp după intrarea în vigoare a ordonanţei, primele patru permise de conducere retrase au fost returnate şoferilor, după ce rezultatele analizelor nu au fost eliberate în mai puţin de 48 de ore de la recoltare.

Related posts